אימון אישי למימוש עצמי ולהעלאת הביטחון העצמי
יתכן ואתם נמנים על אחד משני סוגי האנשים הבאים:
מלאי ביקרת והלקאה עצמית, זקוקים לאישורים מהסביבה, מרצים את הסביבה ומרגישים ללא עמוד שדרה וזהות ברורה של מי אתם.
קמים לבקרים משמימים, תחשות ריקנות מגיחה אליכם מדי תקופה ולא ברורה לכם המשמעות של הקיום שלכם.
בכל אחד מהמקרים סביר להניח שאתם סובלים ממצב רוח ירוד, עד כדי דיכאון, ומהערכה עצמית נמוכה. נטולי שמחה, נטולי משמעות ונטולי תחושת הצלחה.
באימון אישי למימוש עצמי ולהעלאת הביטחון העצמי תלמדו שפה
שפה הבחירה, שפה האחריות, שפה שתאפשר לכם ללמוד להשיג כל מה שתרצו. ויותר חשוב מכך, שפה שתגרום לכם לקום בבוקר מאושרים ומצליחים.
זה לא קסם, זו עבודה שדורשת מאמץ.
אנשים רבים חיים בתחושה שלקחו להם את החופש. והרי לחיות בחרות, זו זכות שאנחנו נולדים איתה. זכותנו לבחור במה שאנו מבקשים עבור עצמנו. חופש היא תחושה פנימית כי חיינו שייכים לנו, אנו המחליטים. חירות היא דבר שאנו יוצרים לעצמנו. היא לא ניתנת לנו והיא גם לא יכולה להילקח מאיתנו – אלא אם נבחר לוותר עליה. החופש לבחור, לחשוב ולעשות מה שמתאים לנו מאפשר לנו לשים את עצמנו במרכז. לשים את טובתנו במרכז. לשים במקום מרכזי את הכבוד שלנו לעצמנו, את הזכות שלנו לחיות את החיים שלנו. חופש במובן הפשוט ביותר – להגיד לעצמנו מה אנחנו רוצים, להחליט מה האפשרות הכי טובה עבורנו ומתוך זה להיכנס למשא ומתן עם העולם.
אנחנו כל כך מתקשים לקחת מקום לעצמנו. להיות נוכחים במלוא מובן המילה, ההרגשה והמעשה. ככל שניקח לעצמנו מקום לבטא, לפעול, להיות, כך נהיה. להיות גדולים, לתפוס נפח, לבלוט, לעמוד על במת העולם ולצעוק את עצמנו. בלקחת מקום אין הכוונה לקחת מקום למישהו אחר, אין כוונה של התפארות, התבלטות יתר, פשוט להיות על כל הרבדים, ההיבטים והניגודים שבנו. במקום לברוח או לתקוף, להיות.
באימון אישי נלמד לחיות בחירות, נלמד לקחת מקום לעצמנו, נלמד להחליט, לקחת אחריות על הבחירות. לשם כך עלינו להיות אמיצים, ברורים, אך מעל לכל סלחניים כלפי עצמנו. עלינו להקטין את קולות הביקורת העצמית.
מאמר נוסף על אותו הנושא:אסרטיביות – אימון אישי לאסרטיביות וביטחון עצמי