fbpx

אימון לזוגיות בתל אביב – "אם לא תהיה לי זוגיות אתאבד" -סיפורה של שלומית

סיפורה של שלומית (שם בדוי), הוא סיפור מהחיים.

וכן אני שמעתי אותה אומרת את המשפט הקשה הזה. "אם לא אהיה בזוגיות אתאבד".

בחוויה של כל אחד מאיתנו זוגיות היא דבר משמעותי וחשוב. הוא נותן משמעות , תוכן, מגן עלינו מפני בדידות, נשיאה בנטל וכו.

ועדיין נשאלת השאלה מה מביא בחורה צעירה להשתמש במשפט כל כך קיצוני ולהתכוון אליו.

אז אתחיל בסיפור של שלומית. שלומית היא אישה גרושה אם לארבעה ילדים. עובדת למחייתה, מנהגת ומנהלת , על פניו, בצורה נורמטיבית.

מאז ומתמיד, מסבירה שלומית, הדבר החשוב ביותר עבורה הוא להיות בקשר . בזוגיות. היא נישאה פעמיים והתגרשה.  ניהלה מערכות יחסיים ארוכות וקצרות יותר, ותמיד הקשרים הסתיימו במפח נפש.

בגלל חוסר התאמה, בגידה באמון,משיכה מינית שנגמרה. וכו.

הרבה אנשים שחווים מערכות יחסים ונשארים מתוסכלים מתייאשים ומעדיפים לוותר על זוגיות וליהנות מהחיים כמיטב יכולתם , עם כל מה שנוכח בחייהם. ילדים, משפחה, עבודה , חברים ועוד.

אך לא שלומית. שלומית מתעקשת פעם אחר פעם.."הפעם זאת הפעם האחרונה. הנה האביר על הסוס הלבן הגיע. זה הקשר המושלם. וכו."

המעניין הוא שכאשר היא נכנסת לכל הקשרים המושלמים האלה, כבר בתחילת הדרך מתגלים בקיעים בקשר.

הגבר שהציג את עצמו כגרוש הוא בהליכים סופיים לגירושין, אחד שיש לו עסק רב נכסים הוא בעצם פושט רגל. אך שלומית אינה מאבדת תקווה. שלומית משוכנעת שהגבר הנכון הוא הגבר הנוכחי. אז מה אם הוא מעגל פניות? שהרי אין אף אחד מושלם? כאשר בסופו של דבר היא רואה את המציאות, היא אומרת, שתמיד בסתר ליבה ידעה שהקשר יגמר.

אז למה היא ממשיכה? למה היא מתעקשת? ולמה בסופו של דבר היא אומרת שאם לא יהיה גבר בחייה היא תתאבד?

למה זה קורה?

בסיפורה של שלומית התשובות נמצאות עמוק בתוך ילדותה. היא נולדה לזוג הורים שהקשר בינהם התאפיין בכך שהאב היה הדמות הדומיננטית. הוא זה ש"הביא הביתה את האוכל".  הוא זה שקיבל החלטות. הוא ניהל את הבית תחת שררה שלו. כל חייו בגד באימה והאם נשארה איתו ללא אהבה מתוך אילוץ קיומי. היא האמינה שאשה ללא גבר היא אישה שאין לה מקום בעולם. היא אשה אבודה, שתגיע לפת לחם, אשה שהחברה תראה בה כישלון. לכן חיה שנים רבות עם גבר תוקפני ומשפיל, ונהגה לאמר שגברים הם כמו כלבים הם "משתינים בחוץ" וחוזרים הביתה ל"מלונה". חיים של הצלחה, שפע ומשפחה לא יכולים להתקיים אם אין גבר שיוביל את המשפחה בפאן הכלכלי. אם הוא לא ייתן הגנה. הגנה מפני העולם שבחוץ. העולם המאיים.

תפקידה של האשה הוא להיות כנועה. לעצום עיניים, לספק את הסחורה, להגן על ילדיה ועוד.

שלומית שמעה בילדותה שאין לה יכולות וכישורים להיות בזוגיות, ששום גבר בעולם לא יוכל לחיות לצידה.

שנגזר עליה גורל של בדידות וערירות. למה? כי פשוט "אין לה את זה". היא לא הילדה הכי יפה. היא גם לא הילדה הכי חכמה. אין בה כל ייחודיות שגבר יאהב וירצה.

עם המסרים האלה יצאה שלומית חיים. כנגד כל סיכוי, היא אומרת, כל חייה הייתה במערכות זוגיות. האם הייתה מאושרת? חד משמעית לא.

אז מה גורם לה להמשיך את המרדף? מה גורם לה לעצום עיניים ולא להיות בקשר עם המציאות? לא לבחור באמת גבר ראוי? מה גורם לה להגיד את המשפט הנוראי ולהתכוון אליו?

  1. חוסר באהבה והערכה עצמית– אני לא שווה כלום. אין בי כלום מיוחד. אני לא ראויה. גבר ראוי לא ירצה אשה כמוני.
  2. אין לי זכות בחירה- הבחירה היא של הגבר. כל גבר שירצה או יתעניין בי, אהיה שלו. לי אין את הזכות לבחור מה נכון ומתאים עבורי.
  3. אשה תמיד מתפשרת– תפקידה של האשה הוא לשרת את הגבר. להתפשר לרצונותיו וצרכיו. הצרכים של האשה אין להם מקום.
  4. החיפוש אחרי אב מיטיב- במקור שלומית מחפשת את האבא שהיה לה. האבא שהביא פרנסה, דאג לרווחה כלכלית. האב שהוביל והכתיב דרך נכונה. דמות דומיננטית, מטילה מרות וסמכות. תמורת הפרנסה והאהבה "לכאורה" שהוא נותן.
  5. המשאב היחיד של האשה הוא המשאב המיני– אשה נותנת את חלקה כ"שפחת מין" של הגבר. היא אמורה להיענות לכל צרכיו ורצונות, מבלי לחשוב על עצמה..
  6. הגבר קובע איך תתנהג האשה– הגבר מחליט איך תתלבש האשה. איך היא תראה. מי יהיו החברות שלה. איך נכון וכדאי להתנהל עם הילדים והעבודה וכו.
  7. הגבר הוא זה שמאשר את זכות הקיום של האשה. הוא זה שנותן לה מקום בחברה. הוא זה שהופך אותה לנורמטיבית. אשה לבד אין לה משמעות. אין לה חיים. עדיף מותה מחייה.

בעבר זאת הייתה התפיסה החברתית הנורמטיבית. כן השלטון הפטריאכלי הוא זה שהכתיבי את הדברים. אנשי דת מוסר גברים בעמדות מפתח.

והיום כאשר אנחנו נמצאים בעולם בו לאשה יש זכויות, עדיין לנשים רבות קשה לשנות בתוכן את התפיסה שהן ראויות שהן יכולות לבחור. שמגיע להן גבר שמתאים להם.

אם אתן מזהות את עצמכן במאמר זה, אל תישארו לבד. כי היום זה כבר לא גזירת גורל.

גם לכן מותר לאהוב, לבחור , להחליט וכו. פנו לעזרה. וכן אפשר לשנות ולבנות חיים ראויים מתוך בחירה ואהבה עצמית.

אולי תאהבו גם את המאמר שלנו : אימון לזוגיות-האם נטע בזוגיות, או שהאובייקט התחלף?

כתיבת תגובה