"יש לי הכל", אמר לי י'," רק לפני שנה פתחתי את המשרד לעריכת דין שחלמתי עליו כל כך, אני אוהב את אשתי, יש לי בית מקסים, יש לי המון חברים. אז למה אני לא מאושר?". י' בהחלט נראה מצליח. לבוש במיטב המחלצות, תמיד מסופר ומגולח ונעליו השחורות תמיד מצוחצחות. פניו המחויכות וחמימותו לעולם אינם מסגירים את מה שחש. התחושה הזו של משהו חסר, של ריקנות, של "סתם", של אין משמעות היא קשה מנשוא. לעיתים אף מלווה בתחושה פיזית בדמות מחנק בגרון, בטן פעילה או בחילה. על מנת להתמודד עם התחושות הקשות האלה אנו מפתחים לעצמנו מנגנוני פעולה שירחיקו אותנו מההתמודדות עם החוסר. להלן כמה דוגמאות:
1. עשייה ללא הפסקה – התעסקות בלתי פוסקת במשהו. עבודה תובענית במיוחד הדורשת שעות רבות ואינטנסיביות. עבודה בבית "שלא "נגמרת", או כל פעילות אחרת בה אנחנו לא מוצאים את עצמנו לבד.
2. התמכרות ברמות שונות – פיתוח תלות בדבר מסוים שיכול להיות חיובי כמו ספורט, פחות חיובי כמו קניות ואפילו מזיק מאוד כמו אלכוהול.
3. אכילה – רבים מאיתנו אוכלים גם כשאנחנו לא רעבים. לעיתים העיסוק באכילה ועצם האכילה עצמה שהיא פעולה של מילוי היא ניסיון ל"סתום" את הריקנות.
4. חיפוש אחר ריגושים – החיפוש אחר משהו חדש, מרתק, מרגש, בכל פעם מחדש יכול להיות חיובי בדמות הרפתקנות פיזית כמו טיפוס הרים אבל יכול להיות גם הרסני בדמות כיבוש חוזר ונשנה של המין השני.
אחת הסיבות המרכזיות לתחושה הזו היא הפער בין מה שאנחנו צריכים באמת לבין מה שיש לנו. לרבים מאיתנו יש את כל הדברים ש"אמורים" להיות לנו, אבל זה לא מספיק. משהו חסר. אנחנו אמורים להיות מאושרים אבל אנחנו לא.
האם גם אתם מרגישים שחסר לכם משהו בחיים אבל אתם לא מסוגלי לשים על זה את האצבע? אתם מוזמנים אם כן, לקחת צעד ראשון ולהוריד את המדריך לאימון אישי בחינם – רוב הסיכויים שהתשובה נמצאת ממש בהישג יד – רק תושיטו אותה ותגיעו. בכל מקום, כולל אימון אישי בתל אביב זוהי דרך מצוינת לצאת לדרך חדשה.