fbpx

הדרכת הורים – מדוע הילד שלך זקוק לך לבד לפעמים

"לאן ניסע עם הילדים…תאמר לילדים שהולכים לסבתא? תבקש מהילדים שקט, ילדים, בואו נלך לקנות ספרים וציוד לבית הספר", למה הילדים עדיין לא במיטות?

במהלך החיים המטורף של זמננו אנחנו מתייחסים לכל דבר כמשימה ומנסים להיות הכי יעילים שאפשר, ובצדק. ולהיות הורים במירוץ הזה של החיים היום אינו פשוט בכלל.

לכן כאשר יש לנו 2, 3 ו4 ילדים במשפחה..הם הופכים להיות מעין גוש אחד  שנקרא "הילדים".

אנחנו מזיזים ומתניעים ממקום למקום את הגוש הזה ע"פ עונות השנה וע"פ המשימות שלפנינו וכבר פחות רואים את הילד האחד  אלא אחד מתוך כמה.

הרבה פעמים הילד שלנו צריך  להלחם על תשומת הלב שלנו ועל הצורך הבסיסי שנראה אותו..רק אותו , נכיר ונדע מי הוא ולא  כחלק מה"ילדים ".

ויניקוט וקוהוט דיברו על  MIRRORING – בקצרה: הילד רואה את עצמו דרך עיני ההורה ולומד על עצמו.. חשוב לילד לראות התפעלות בעיניו של ההורה שלו וכשהוא רואה  את עצמו כייחודי ומיוחד הילד לומד על עצמו דברים חיוביים ותפיסת העצמי שלו חיובית.

בהדרכת הורים אנחנו מלמדים כי כל ילד רוצה וצריך לזכות בתשומת לב ייחודית ולהשתקף לחיוב בעיני הוריו… כל ילד צריך לראות את עיניו של ההורה מסתכלות רק עליו, בעניין ובהתפעלות.

מנסיוני, כמדריכת הורים וכיועצת חינוכית, יש משמעות רבה למצוא זמן אחת לכמה שאפשר (שבוע, שבועיים, חודש) ולקחת את אחד הילדים לבילוי משותף לבד, ללא אחיו.

כך הילד לא יצטרך לגבור על האחים ולהתבלט, בלי שהילד יצטרך להתנהג לא יפה או לחילופין להתנהג בצורה מרצה על מנת שההורה יראה אותו ויחמיא לו.

הילד רוצה להרגיש קיים וחשוב ותורם ולראות את עצמו משתקף בעיני ההורה פשוט כי הוא הילד שלו והוא איתו לרגע קט, לבד. עבור הילד, לזכות ברגע איתנו בו אנחנו נמצאים איתו ובשבילו, מקשיבים לו ורואים אותו הוא רגע שלא יסולא בפז. ברגע הזה הילד מרגיש בעל ערך רק בגלל שהוא הילד שלנו, הוא קיים ואנחנו מקשיבים לו..ואת זה קשה לקיים תוך כדי שאנחנו מנהלים את חיי היומיום העמוסים.

לעיתים הקושי הוא לא לפנות זמן פיזי אלא דווקא חשש של ההורה להיות לבד עם הילד כי "על מה נדבר" ..חשוב לי לאמר שלא רק התוכן של הדיבור הוא המשמעותי, אם כי יכול בוודאי להוסיף (על דיבור רגשי עם ילד -במאמר אחר )   אלא דגש על המבט הייחודי בו רק הילד משתקף בעיני ההורה ורק אותו הוא רואה באותו רגע. גם חצי שעה פעם בשבוע יכולה להיות מאד משמעותית לבניית תפיסה עצמית חיובית וקשר טוב הורה-ילד.

העקרונות בהדרכת הורים למפגש כזה של הורה ילד הם:

  1. בלי סמארטפון
  2. מבט אינטימי ומתפעל על הילד
  3. חיבוק מדי פעם
  4. אם אפשר לתת לילד להחליט לאן הולכים ומה עושים
  5. מילים חמות ומפרגנות על מה שאני מרגיש איתו -כיף לי להיות איתך ככה, רק שנינו
  6. מילים מפרגנות עליו ועל התרומה שלו: טוב שהחלטת ללכת לבאולינג הייתי צריך קצת ספורט

והכי הכי חשוב-בלי רגשות אשם. כמה שיוצא מתי שיוצא והרי זה מצויין

סיון ביבר יועצת חינוכית MA ומדריכת הורים

יש לך שאלות נוספות? יש למלא את הטופס הבא ואחזור אליך בהקדם

    האימייל שלך: (חובה)

    השם שלך(חובה):

    הטלפון שלך (חובה)

    רוצה להצטרף לרשימת התפצה

    [mr_rating_form]

    [mr_rating_result show_rich_snippets="true"]

    כתיבת תגובה