אימון אישי: כיצד משנים דפוסים והרגלים?
אנחנו רגילים לחשוב, להרגיש, לעשות ולהשיג את אותם דברים שוב ושוב. אנחנו רגילים להתקלח באותו אופן, לשטוף כלים, לחבק, לכעוס, לדבר בדרך מסוימת. אנחנו שוב ושוב חוזרים על עצמנו. גם אם מזיק לנו, גם אם אנחנו יודעים שלא טוב לנו, אנחנו ממשיכים לאכול יותר מכפי שאנחנו זקוקים לו, מעשנים, כועסים, מצטמצמים וכו'. לתפיסתי אנחנו מכורים לכך. מכורים רגשית ופיזית. אנחנו רגילים להפרשה של מינונים של חומרים שונים בגוף מגילאים מוקדמים ולכן כל כך קשה לנו להיגמל מאותם הרגלים.
כל דפוס שאנחנו מחזיקים משרת אותנו באופן כלשהו. גם דפוסים שברור לנו שמזיקים לנו, אנחנו מרוויחים משהו מעצם זה שאנחנו אוחזים בהם שנים רבות כל כך. בדיוק כמו מול הפחדים שלנו, למרות שהנטייה הטבעית שלנו היא לרצות שהם ייעלמו, חשוב להבין קודם מה חיובי בדפוס ה"שלילי" שלנו לפני שנחשוב איך לשנות אותו.
לדוגמא מתאמנת שפעלה כל הזמן תחת תחושת לחץ הבינה שהיא מרוויחה מול העולם את העובדה שכולם חושבים שהיא מאוד עסוקה. מעבר לכך שהיא מאוד חיונית, נחוצה ומשמעותית כל הזמן. היא החזיקה באמונה כי התפקוד שלה הוא הרבה יותר טוב תחת לחץ וכך היא מפיקה מעצמה הרבה יותר. אני הצעתי לה נקודות מבט נוספות כמו חסימת האפשרות לעצור ולחשוב, להרגיש ולעסוק בתכנים פנימיים כואבים כל כך. במירוץ האינסופי היא לא בוחרת במה להתמקד והולכת על הכל ובכך למעשה אינה בוחרת להגדיר את עצמה. מתוך ריבוי האפשרויות בחרה המתאמנת רווחים אליהם היא מתחברת במיוחד והשלב הבא היה לראות כיצד רווחים אלה משרתים אותה ביום יום.
ככל שרואים את החיובי בדפוסים השליליים שלנו, ניתן להתחיל לעשות שינוי ממקום רגוע יותר ומקבל ולא מלחמתי. השלב הבא הוא לחשוב כיצד ניתן לקבל חלק מהרווחים שנבחר להמשיך ולקיים, בדרך אחרת, חדשה. המתאמנת בחרה לבחון את התפוקות שלה בתוך פעולה רגועה וגילתה שהתפוקה עלתה והייתה איכותית יותר. המתאמנת בחרה להציג מול העולם את הצד הרגוע והמכיל שלה ולא דיברה על לחצים ועומסים ובאופן מפתיע גילתה כי היא מוערכת יותר ואף ניגשים אליה יותר לקבלת עזרה והתייעצות כך שהיא הרגישה משמעותית יותר.
לכל אדם תכונות אופי, אישיות, תפיסות, ערכים ואמונות – גם אם לא מודע להם. על מנת ליצור שינוי חשוב שנכיר בתבניות המחשבתיות שלנו, בפרדיגמות שלנו. "אמיתות" שאנחנו מחזיקים בראש שלנו. בדיוק כפי שנסתרו אמיתות גדולות כמו שכוח המשיכה מחזיק אותנו עומדים, או שבכל מקום מושג הזמן דומה ניתן להפריך כל "אמיתה". האם אין סיכוי שאדם שלא למד יצליח, האם רק מי שקורא הוא משכיל, האם רק אם אתה אוהב את עצמך אתה אוהב את העולם? , האחרונה היא אמיתה שלי…. מהם האמיתות שלך?
כשאנחנו רואים את התבניות בהן אנחנו פועלים, רק אז אנחנו רואים שאין לנו אפשרות בחירה, שאנחנו מקבעים את עצמנו לתוך אמיתות שמובילות אותנו שוב ושוב לאותה דרך. רק כשאנחנו מבינים שאנחנו לא יכולים לבחור אנחנו יכולים להתחיל לבחור.
וכעת לתרגיל אישי ובחלקו – אימון אישי פרטניי: תחשבו על דפוס שתרצו לשנות. מהם הרווחים שיש לכם מהדפוס הזה? אם לא הגעתם לחמישה רווחים לפחות, אל תפסיקו לחקור. מהם ה"אמיתות", הפרדיגמות שהדפוס שלכם הוא התוצר שלהם?