fbpx

מהו אימון אישי? תמלול מתוך ראיון איתי בטלויזיה

1. מהו אימון אישי? מה למעשה עושים באימון אישי? באימון אישי מגדירים מטרה שרוצים להשיג. מטרה מוחשית כמו ליצור מקום עבודה חדש, זוגיות או לעבור דירה. מטרה ערטילאית יותר כמו להרגיש טוב, להרגיש סיפוק. מגיעים לאימון כי רוצים ליצור שינוי של מעבר מנקודה א לנקודה ב. אך לצד זה ישנו רווח עצום כי גם לומדים שפה חדשה. שפה של בחירה, של אחריות, של אקטיביות, של חיוביות. באימון מגדירים באופן בהיר, מדוייק לאן רוצים להגיע, שזה לבדו עניין לא פשוט ומקדם. בונים תכנית ומתמודדים עם מה שחוסם אותנו להגיע לשם – אנחנו. מתמודדים עם פחדים, אמונות, הרגלים ונקודת מבט כללית על ניהול חיים. עוברים להיות מנגררים למובילים ומבינים שנוכל ליצור את מציאות חיינו כפי שנרצה.

2. האם אימון אישי מתאים ומומלץ לכל אחד? לכל אדם כדאי מאוד ללמוד את השפה המופלאה הזו של בחירה. כל אדם שתקוע באיזה תחום בחייו כדאי לו לקחת אחריות על כך. ובתנאי שהוא מבין שדרושה השקעה. אימון מתאים לאנשים שמוכנים ורוצים להשקיע בחקירה פנימית, בהתנסויות, באימון אקטיבי.

3. מהי הדרך בה את נוקטת על מנת להגיע לאנשים, להבין אותם לגעת בהם? כולנו מאד מקובעים בתפיסות שלנו. כשאנחנו תקועים אנחנו נמצאים בתוך "לופ" ולא רואים עוד אפשרויות. אחד הדברים שאני עושה באימון הוא פותחת עם המתאמנים אפשרויות נוספות. זה אגב גם הלוגו שלי, תמיד יש עוד אפשרות. בנוסף, אנשים מגיעים מוצפים, בסערת רגשות ואחד הדברים שמרגיעים הוא לעשות סדר בדברים. לראות את הדברים בצורה בהירה. להחליט על סדרי עדיפויות, להפוך עננה גדולה לרשימה של שלושה, ארבעה דברים.

4. האם היית ממליצה לאנשים להגיע אלייך לאימון אישי לחיים לפני שיש בעייה- למטרת מניעה או רק כאשר מתעוררת בעייה. אני לא מכירה מישהו שישקיע זמן, אנרגיה וכסף כשאין לו בעיה, אני גם לא מכירה אדם שאין לו בעיה. הבעיה היא שאנשים מגיעים לאימון ב"תחתית", כשהבן זוג בגד בה, כשפיטרו אותו מהעבודה, כשהיא כבר לא יכולה לקום מהמיטה בבוקר. אז התהליך הוא מורכב יותר. לכן עדיף להגיע כשנמצאים בצומת החלטות, כשמתחילה תקופה לא פשוטה, כשמרגישים תקועים ולא לחכות לנפילה הגדולה.

5. מה ההבדל בין הייעוץ שלך לטיפול פסיכולוגי? בדרך כלל טיפול פסיכולוגי ארוך יותר. האימון אצלי הוא תהליך אינטנסיבי שכולל הרבה התכתבויות וקשר בין הפגישות, לכן גם אפשר ליצור שינוי בזמן קצר יחסית. בטיפול פסיכולוגי נוגעים בעבר, בילדות, בשורשי התפתחות הפחדים והתפיסות ובאימון מתמקדים בעתיד, לאן רוצים להגיע, מי אנחנו בוחרים להיות.

6. האם את מאמינה שכל תקיעות בחיים תלוייה בהיבטים רגשיים וניתנת לפתרון? חד משמעית כן. ההיבט הרגשי הוא תולדה של היבט מחשבתי. כלומר אנחנו מחזיקים בדפוסי חשיבה, ב"אמיתות" ,פרדיגמות, מספרים לעצמנו הרבה מאוד סיפורים. אני מאיימת על גברים, לא הולך לי עם כסף, כל עוד לא אוריד עשרה קילו אין לי סיכוי. אנחנו כל כך מאמינים לסיפורים ומחפשים שוב ושוב הוכחות במציאות ולמעשה יוצרים אותם. העניין הוא לפתוח עוד אפשרות. לשנות את הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו. כנ"ל אנחנו מספרים לעצמנו הרבה סיפורים ותירוצים למה לא לשנות, כי הכי נעים ונוח לנו במקום מוכר וודאי, גם אם הוא נוראי. אז אנחנו אומרים לעצמנו שיש משכנתא אז זה לא זמן לשינוי בעבודה, והילדים קטנים אז זה לא זמן ללימודים, ואולי יהיה לי בן זוג אז לא עכשיו אחליט על מקום מגורים. המפנה מתרחש כשאנשים מבינים שהם חיים בעולם של תירוצים וסיפורים.
יש לדעתך בעיות שלא ניתן לפתור באימון אישי?אנשים שמגיעים לאימון ורוצים שמישהו יחליט עבורם, זה לא המקום. יש אנשים וגם זוגות שמספרים לי ספור ומבקשים שאני אכריע. אני לא עושה את זה. דבר נוסף יש בעיות שדורשות טיפול בכדורים, במצבים אקוטים וגם שם השיחות לא מספיקות.

7. תוך כמה זמן ניתן לראות תוצאות? זה מאוד משתנה. היו אצלי מתאמנים שאחרי פגישה אחת עשו מהפך בחייהם ויש כאלה שלקח שנה מסיום האימון. תהליך ממוצע הוא בן שלושה חודשים עד חצי שנה ובהחלט רואים תוצאות, הן בהשגת המטרה והן בשינוי התפיסה הכללית.

8. האם את חווית חוויה בעצמך, שהביאה אותך לעסוק בתחום? אני למעשה חיפשתי דרך הרבה מאוד שנים. עוד אחרי הצבא כשהלכתי ללמוד נרשמתי לאפשרות ראשונה ראיית חשבון ואפשרות שניה פסיכולוגיה. כשסיימתי ללמוד תואר ראשון ושני במנהל עסקים ושיווק, למדתי טיפול בפסיכודרמה והתקרבתי לעולם הטיפול. במהלך חיי הייתי בהרבה טיפולים מסוגים שונים וכשנפגשתי עם עולם האימון הרגשתי שהגעתי הביתה. הגעתי למקום שמשלים את כל ה"חפירות" הפנימיות שלי, והכניסה פנימה…וזה מקום של בחירה. הבנתי שאני בוחרת ליצור את מציאות חיי, שאני יכולה לבחור כל מה שאני רוצה. שהכל פתוח. ואז שיניתי את כל מהלך חיי.

9. ספרי לנו סיפור מרגש של מטופל/ת שהצלחת לסייע לו/ה מתאמנת הגיעה אליי לפני מספר שנים בראש מושפל וגב שפוף, בחורה צעירה שמרגישה שאין לה סיכוי בחיים האלה, ללא עבודה, ללא זוגיות. בתהליך מרגש היא התחברה לכוחות שלה, לעוצמות שלה, היא למדה את האפשרות לבחור, ליצור את מציאות חייה ומה שמרגש מעבר לתהליך האימון היה שכעבור שנה היא הגיעה אליי עם בן זוג להזמין אותי לחתונה ולפני זמן קצה שלחה אליי תמונות של הילד שלהם.

10.איך אימון אישי קשור לייעוץ זוגי?או איך את משלבת בין אימון אישי לייעוץ זוגי?
יעוץ או אימון זוגי הוא תהליך אישי + תקשרת. אנחנו מביאים לתוך הזוגיות את כל הקשיים האישיים שלנו. אם משהי סובלת מהערכה עצמית נמוכה היא מאשימה את בן הזוג שלה שהוא מקטין אותה, מזלזל בה וזה מדהים שכשהיא עושה תהליך של צמיחה שהיא מתחילה להאמין בעצמה ולהיות אסרטיבית גם בעלה מתייחס אליה כך. או אם אדם מאוד ביקורתי כלפי עצמו, הוא לא יהיה אף פעם מרוצה. הוא יביא את זה לזוגיות, הוא יבקר את בת הזוג שלו שוב ושוב. אם יעשה עם עצמו שינוי,אם ילמד ליהנות ממה שיש לו, לקבל את עצמו יותר הוא יקבל גם את בת הזוג שלו. כמובן שבייעוץ זוגי יש את הנושא של תקשרת. אנשים לא מדברים, וכשמדברים לא יודעים איך לקדם את הקשר באמצעות השיחה. את זה לומדים באימון זוגי.

11.האם יש נושאים שחוזרים על עצמם באימונים? בעיות שמשותפות להרבה מתאמנים? קבלת החלטות זהו נושא שחוזר מאוד – לאנשים קשה לקבל החלטה, לאנשים קשה להתחיל משהו חדש. מהפחד שיכשלו, מהפחד של מה יגידו, מהפחד שיצליחו, מהפחד שלא יתמודדו. היכולת לקחת החלטות במהירות ולעשות שינויים היא משמעותית ומשנה חיים. הרבה אנשים עוסקים בהערכה עצמית, לצערי נמוכה. מרגישים לא שווים, לא ראויים ופועלים מתך המקום הזה.

12. לסיום גלית, האם יש לך טיפ לתת?יש לנו נטייה אוטומטית לראות את ה-לא, מה אין לנו, מה אין בנו, מה חסר, מה לא יעבוד, איך לא נצליח. שינוי משמעותי בחיים מתחיל כשמתחילים לראות מה כן. מה כן יש בנו, מה אנחנו עושים טוב, במה אנחנו מעולים, מה אנחנו כן אוהבים. בהקשר הזה אפשר לעשות תרגיל פשוט יומיומי. בסוף כל יום לשאול את עצמנו מהם שלושת הדברים שאני גאה שעשיתי היום, או שאהבתי בעצמי היום.
יש לנו נטייה לחיות בהולד, לחכות שהילדים יגדלו, שנסיים לימודים, שנמצא עבודה, כדי לעשות דברים שאנחנו אוהבים. למעשה אם עושים דברים שאוהבים, גם שאר היום שלנו הוא שמח יותר, אנחנו מלאים יותר באנרגיה. לכן הטיפ שלי הוא להכין רשימה של דברים שאנחנו אוהבים לעשות, שמרגשים אותנו ופעם בשבוע, אפילו שעה אחת לעשות אותם.
הטיפ האחרון והחשוב כל כך הוא להוציא מהלקסיקון את המילה – צריך, צריכה. אנחנו לא צריכים כלום, יש לנו חופש בחירה מוחלט.

כתיבת תגובה